Geboortekaartjes: tekst, ontwerp en online

06/04/2015

Je bent al even over tijd. Je durft het eerst niet te geloven, maar je haalt dan toch een zwangerschapstest bij de apotheek. Positief! Naar de huisarts voor een – hopelijk – medische bevestiging van de test. Blijdschap – euforisch gevoel!

Na een paar dagen als het heuglijke nieuws ter dege is doorgedrongen komen stilaan de praktische vragen – zeker wanneer het een eerste kindje is: wat hebben we allemaal nodig? Hoe gaan we alles organiseren als het kindje er is? Wie wordt peter en meter? Welke suikerbonen? Hoe gaat het geboortekaartje eruit zien en wat moet er allemaal opstaan ….

Inhoud geboortekaartje

Voor een geboortekaartje zijn In eerste instantie natuurlijk de informatiegegevens essentieel:

  • datum van geboorte
  • naam van het kindje
  • naam en adres en telefoonnummer van de ouders
  • naam van meter en peter

Bij het adres van de ouders wordt meestal ook vermeld ‘bezoek thuis is welkom’.
Bedenk hierbij dat de eerste dagen thuis met je kindje heel druk en vermoeiend kunnen zijn. Je mag dan ook gerust –zonder schuldgevoelens – ‘bezoekuren’ vermelden.
Bijvoorbeeld : ‘bezoek graag na ….’ of : ‘bezoek graag na een telefoontje vooraf’.

Ontwerp geboortekaartje

Voor het ontwerp van je geboortekaartje heb je tegenwoordig zoveel mogelijkheden dat je misschien door het bos de bomen niet meer ziet. Daarom : bedenk vooraf wat je precies voor ogen hebt.
Wil je iets heel origineels – opvallend – grappig – of hou je het liever sober.
Ben je zelf creatief, dan kan je best een mooie persoonlijke tekst of een versje schrijven.
Lukt dat niet : laat u dan gerust inspireren door andere geboortekaartjes die je ongetwijfeld al gekregen hebt, of snuister in de verschillende websites waar je heel wat praktische tips en concrete voorbeelden vindt.

Originele voorbeelden

Om je op weg te helpen, geven we je alvast enkele leuke voorbeelden mee:

Geboortekaartjes online bestellen

Heb je een idee gekregen van hoe het geboortekaartje eruit moet zien? Je kan de kaartjes perfect online bestellen. Het is eenvoudig, snel en – dankzij ons – goedkoop. Wij raden deze webshops aan om je geboortekaartjes te bestellen: (de link verwijzen naar de webshop pagina’s hier op kidsdeals.be, zodat je meteen kan ontdekken of er kortingsacties lopen voor die webshops)

Elke geboorte is uniek en persoonlijk. Een geboortekaartje mag dus best heel persoonlijk zijn. Geef er je eigen touch aan, hetzij volledig zelf ontworpen – hetzij gebaseerd op een keuze uit het grote aanbod. Succes!

Categorie: Printwerk

Door Thomas

Als beheerder van Kidsdeals.be, probeer ik zoveel mogelijk tips en trends met jullie te delen. Leuke inrichting van de kinderkamer? Of een nieuwe handige app voor tijdens je zwangerschap? Via Kidsdeals.be blijf je op de hoogte van de laatste nieuwtjes!

Ontvang wekelijks gratis de beste kidsdeals in je inbox. Bespaar voor het hele gezin en geniet meer. Schrijf je nu in!
✔ Bespaar op uitstapjes met het hele gezin
✔ Ontdek voordelige speelgoed deals
✔ Alleen de allerbeste kinderkleding
✔ Familievakanties met kortingen tot -75%