Plopsaqua: Het nieuwe waterpretpark in België

18/08/2014

Vanaf maart 2015 zal je in Plopsaland De Panne niet alleen nat kunnen worden in de SuperSplash of De boomstammetjes, maar ook in Plopsaqua. Plopsaqua wordt een subtropisch zwembad met een niet-alledaagse decoratie.

Sinds begin oktober vorig jaar de eerste werken begonnen zijn op het grote terrein naast het Plopsa-theater in Plopsaland De Panne is er niet stilgezeten op de werf. Op dit moment staat er al een imposant gebouw, zijn binnenin de vormen van de zwembaden al te zien en is de eerste decoratie op de werf te vinden.

Glijbanen
In het gebouw van Plopsaqua is ook plaats voor een glijbaantoren van meer dan 20 meter hoog. Vanuit de toren vertrekken er 3 glijbanen: Blackhole, SuperLoop en X-Tube.

Blackhole wordt een glijbaan waar je zelf de muziek tijdens de rit kan kiezen en na afloop kan zien hoe snel je door de buis gleed. De SuperLoop is een voor België unieke glijbaan waar je in een lanceerplatform plaatsneemt en enkele seconden later razendsnel naar beneden glijdt. Een uitgebreid tekst-, foto- en videoverslag over de plaatsing van dat lanceerplatform vind je op Plopsa Fans.be. Tenslotte is er ook nog een familieglijbaan met banden: X-Tube.

Zwembaden en speeltuigen
Naast de drie glijbanen vind je in Plopsaqua ook nog een 25-meterbad, een golfslagbad, kinderbaden en een buitenzwembad. Verder zijn er ook diverse andere ‘attracties’ zoals de wildwaterbaan met moviegrot, bubbelbaden en Wickiestad: een gebied vol speeltuigen.

Decoratie
Plopsaqua wordt geen gewoon zwembad. Alle zwembaden en speeltuigen zullen prachtig gedecoreerd worden. Het zwembad heeft als thema ‘een smeltend sneeuwlandschap’, niet het thema waaraan je denkt bij een subtropisch zwembad. In het zwembad zal het ook regelmatig regenen en onweren… Als hoofdfiguur werd voor Wickie de viking gekozen.

Enkele dagen geleden is op de werf het eerste decoratiestuk toegekomen: een dakje met sneeuw. Het dakje is natuurlijk gemaakt in de stijl die je kent van Vicky The Ride in Plopsa Coo en Wickieland in Plopsaland De Panne.

Praktische info
Heel veel praktische info over het zwembad is nog niet bekend, maar wat wel bekend is is dat er combitickets met toegang tot het zwembad en het park te koop zullen zijn. Uit een recent interview met de directeur van Plopsa blijkt dat je met je Plopsa FunCard geen onbeperkte toegang zal hebben tot het zwembad.

Het zwembad zal een aparte ingang krijgen langs de kant van de De Pannelaan.

Meer info?
Meer info en bouw- en conceptfoto’s kunnen gevonden worden in het uitgebreide dossier op de website van Plopsa Fans of op deze minisite.

Door Thomas

Als beheerder van Kidsdeals.be, probeer ik zoveel mogelijk tips en trends met jullie te delen. Leuke inrichting van de kinderkamer? Of een nieuwe handige app voor tijdens je zwangerschap? Via Kidsdeals.be blijf je op de hoogte van de laatste nieuwtjes!

Ontvang wekelijks gratis de beste kidsdeals in je inbox. Bespaar voor het hele gezin en geniet meer. Schrijf je nu in!
✔ Bespaar op uitstapjes met het hele gezin
✔ Ontdek voordelige speelgoed deals
✔ Alleen de allerbeste kinderkleding
✔ Familievakanties met kortingen tot -75%