Zwanger en Zo app: volg de ontwikkeling van je baby

21/07/2014

Via een bevriende blog, ontdekten we onlangs een geweldige app, waarmee je de ontwikkeling van je baby in je buik mee zou kunnen volgen: de ‘Zwanger en Zo’ app. Ik hoor jullie al denken van ‘hoe kan dat nu?!’.

Uit nieuwsgierigheid gingen we zelf op onderzoek uit en installeerden we de app. Het eerste wat je moet doen is je registreren bij Mama & Zo, waarbij je moet invullen wanneer je uitgerekend bent om te bevallen. Op basis daarvan krijg je van deze app zicht op hoe je baby zich ontwikkelt, allerlei tips, recepten en veel meer om je bezig te houden tijdens je zwangerschap. Heel erg leuk! Een kort overzicht:

Kalender
De app volgt nu in welke week van de zwangerschap dat je zit. Zo kan je via afbeeldingen zien hoe groot je kind is, hoe het zich ontwikkelt en bovendien geeft de app tips over o.a. kindernamen, opvang en dergelijke. Leuk!

Voeding
Op vlak van voeding is de app ook heel erg interessant. Je vindt er (gezonde) recepten en vooral: een handige voedingswijzer. Die geeft aan wat je wel en niet mag eten tijdens je zwangerschap. Iets waarover toch wat onduidelijkheid blijft bestaan. Welnu, met deze app ben je zeker!

  • Kalender

Checklists
Bij een zwangerschap en het verwelkomen van een baby zijn heel wat checklists betrokken. Wat moet er allemaal in de babykamer komen? Wat heb ik nodig om te bevallen, wat neem ik mee naar het ziekenhuis? Wat moet ik allemaal regelen/in orde brengen? Op de duur zit je hoofd bomvol! Met de handige checklists van deze app behoud je het overzicht en werk je alles punt per punt af.

Gezondheid
Qua gezondheid zitten er twee elementen in verwerkt: een weeëntimer en een gedeelte met hulpnummers. Met de weeëntimer kan je telkens de tijd van elke wee bijhouden. Zo krijg je een handig overzicht van de duurtijd van alle weeën. Klein nadeel is wel dat je je gsm altijd bij de hand moet houden, maar dat zal tegenwoordig wel lukken zeker 😉 . Daarnaast heb je nog het gedeelte ‘Hulpnummers’, waar je snel een arts, verloskundige, ziekenhuis of je partner mee kan bereiken.

Buikengalerij
Je kind groeit en je buik moet uiteraard volgen. Met de buikengalerij wordt er een leuk element toegevoegd aan deze app. Neem geregeld een foto van je eigen buik en volg zo de voortgang van je kind en buik. Het geeft de mogelijkheid om dit in volgorde af te spelen zodat je als het ware een filmpje te zien krijgt van de ontwikkeling.

Kortom: heel erg handig en leuk om te hebben!

Download de app hier.

Door Thomas

Als beheerder van Kidsdeals.be, probeer ik zoveel mogelijk tips en trends met jullie te delen. Leuke inrichting van de kinderkamer? Of een nieuwe handige app voor tijdens je zwangerschap? Via Kidsdeals.be blijf je op de hoogte van de laatste nieuwtjes!

Ontvang wekelijks gratis de beste kidsdeals in je inbox. Bespaar voor het hele gezin en geniet meer. Schrijf je nu in!
✔ Bespaar op uitstapjes met het hele gezin
✔ Ontdek voordelige speelgoed deals
✔ Alleen de allerbeste kinderkleding
✔ Familievakanties met kortingen tot -75%